Börja samla på fotbollskort, hockeykort eller andra samlarkort?

På Cardoonia hittar du fotbollskort, hockeykort, basketkort, pokémonkort och andra samlarkort.
Vår ambition är att vara en nischad butik som har bra priser och erbjuder snabba leverensar!  Våra kunder är både erfarna samlare såväl som föräldrar som vill hjälpa sina barn att komma igång med samlandet.

Har du barn som säger sig vilja börja samla på fotbollskort, hockeykort eller andra samlarkort?
Kontakta oss gärna om du känner dig osäker. Vi hjälper dig att hitta rätt bland de olika serierna och paketen. Föräldrar som köper samlarkort åt sina barn på Cardoonia, hör ofta av sig och undrar vilken serie eller vilka kort man ska köpa. Vi har många återkommande kunder, vilket vi är väldigt glada för.

Fotbollskort

Fotbollskort är ett globalt massfenomen. Det finns två branschledande aktörer. Italienska Panini och det amerikanska Topps. Flera gånger per år släpps det nya serier och många erfarna samlare har lång tradition av att ständigt jaga de kort man saknar i sina samlingar. Därför hittar du även en mängd olika löskort till försäljning. Under varje stort mästerskap (exempelvis EM och VM) brukar det släppas nya serier. En serie består ofta av 200-500 olika fotbollskort som samlaren sedan försöker få ihop. Vissa kort är mer vanligt förekommande än andra och många samlare byter med varandra.
Varje år släpps det även andra serier från både Topps och Panini. Säsongen 2016-17 är det Topps som har licens för Champions League fotbollskort (innehållande de spelare och lag som ingår i den turneringen). Det är även Topps som har licens för den engelska Premier League. Panini ger ut en egen serie som heter FIFA 365 och innehåller en mängd internationella klubbar och spelare.
Fotbollskort kan också användas som sällskapsspel och det finns onlinekoder som man kan använda för spel på nätet. Köper man ett startpaket (vilket brukar finnas till de flesta serier) så får man även instruktioner och eventuell spelplan för detta.
[Gå till vår avdelning med fotbollskort]


Ishockeykort

De flesta minns väl ishockeykortsboomen på 90-talet? Samlandet av ishockeykort har liksom fotbollskorten gått i vågor. Många av de traditionella samlarna värdesätter hockeykorten högt! Vi har framförallt tagit in hockeykort från den amerikanska tillverkaren Upper Deck. Säsongen 2016-17 börjar med den klassiska serien Upper Deck MVP 2016-17 som innehåller amerikanska NHL lag och spelare. Det är fortfarande oklart om det blir någon svensk serie med SHL eller Allsvenska hockeykort, men blir det så, kommer vi självklart att erbjuda dessa.
[Gå till vår avdelning med hockeykort]

Pokémonkort

Pokémonkort används först och främst som spelkort. När Pokémon Go släpptes sommaren 2016 så fick även Pokémon TCG (Trading Card Game) en riktig nytändning. Pokémon fyller nämligen 20 år och det är knappast någon slump att just Pokémon GO släpptes i år. Principen med TCG finns beskrivet (på svenska) på ett väldigt pedagogiskt sätt på Pokémonklubbens hemsida.
Under detta jubileumår släpps även 4 stycken olika jubileumboxar. Alla dessa produkter hittar du såklart hos oss.
[Gå till vår avdelning med pokemonkort]